Ajuntament de Benicarló
Generalitat Valenciana
Benicarló Participa

Benicarló destinarà els 100.000€ dels pressupostos participatius a 13 projectes que contribuixen a una ciutat más sostenible, más accesible i más integadora.

 

L'opció més votada, amb 67 vots, ha sigut el projecte de millora del carril bici de l'avinguda del Papa Luna, seguida de la millora de la il·luminació en els passos de vianants (65 vots ) i en tercer lloc, la millora de les fonts públiques amb 59 vots.

El projecte d'instal·lació de contenidors per a la recollida separada de piles i mòbils ha estat la quarta iniciativa més votada, amb 53 vots.  El projecte Juga a la Plaça, basat en el condicionament de les places de Benicarló amb jocs infantils pintats a terra o les parets, és la cinquena actuació més votada, amb un suport de 52 vots.

En l'àmbit del benestar social i la joventut, la confecció d'una programació actualitzada atractiva i adaptada per al públic juvenil (sortides, concerts, tallers, activitats amb caràcter inclusiu, etc.) representa la sisena proposta més votada, amb 51 vots.

La resta de projectes més votats son l'adequació d'un bany adaptat a l'Auditori Pedro Mercader, la millora del mobiliari urbà al passeig de Febrer Soriano, la millora de la zona d'oci del Barranquet, l'adquisició de dos unitats compostadores, la instal·lació d'una pèrgola a la plaça de Mossén Tomás, la millora del frontó del CEIP Marqués de Benicarló i l'adquisició de gàbies trampa per a porcs senglars.

Els 13 projectes, quatre més que en l'última edició, comptaran amb una dotació de 100.000 euros i començaran a executar-se durant el 2022.

Com en l'edició anterior, s'ha garantit la representativitat de projectes de tots els consells sectorials municipals (Consell de Benestar Social, Consell d'Esports, Consell de Desenvolupament Local, Consell Agrari, Consell de Cultura i Consell de la Infància i l'Adolescència).

Així, han estat sis els projectes  seleccionats en primera instància per a garantir la representativitat de tots els Consells sectorials, i a partir del setè projecte i fins al número tretze, el criteri de selecció de projectes ha sigut únicament el número de vots atorgat.

Votacions presencials i telemàtiques

Els 187 vots emesos durant el procés s'han recollit principalment a través del web Benicarló Participa (102 vots), tot i que les votacions presencials també han estat destacades (85 vots).

Per gènere, el vot femení ha estat el majoritari en tots els casos i s'ha registrat una taxa de participació del 76,47% de dones sobre el vot total de forma presencial i un 68,24% de dones que han exercit el vot en la web municipal.

Llistat de PDFs descarregables