Benicarló Participa 2019


Per segon any consecutiu l'Ajuntament de Benicarló inicia un nou procés participatiu per implicar a la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d'una part dels recursos públics.

L'any 2017 es van realitzar 12 projectes al municipi de Benicarló proposats i decidits per la ciutadania Benicarlanda. Ara, al 2018, portem ja quasi 20 projectes en total executats.
L'any 2019, comptem de nou amb un pressupost 120.000 € el fons de decisió ciutadana, i ampliant a 12.000 € el màxim valor per a cada proposta presentada.

Un procés participatiu és una manera diferent de prendre decisions per anar cap a un model propi de pressupostos participatius, a través del debat públic i de la incorporació de múltiples mirades que faciliten un procés deliberatiu. 

La Participació Ciutadana no és una manera d'aconseguir allò que vull, sinó allò que volem. Un espai col·lectiu per prendre decisions que ens afecten a tots. Un procés consultiu - deliberatiu en què contribuïm a la decisió que prendran els governants.

I tu, quin Benicarló vols?

del 04 al 28 de febrerPresentació de Propostes

del 15 al 26 d'abrilVotació Ciutadana

del 01 al 31 de maigComissions Tècniques Temàtiques

PERQUÈ LA TEVA OPINIÓ SÍ ENS IMPORTA

Propostes


Proposa

Presentació de Propostes
del 04 al 28 de febrer

Els ciutadans presenten les propostes


Qui pot presentar una proposta?

Qualsevol ciutadà o ciutadana de Benicarló major de 16 anys a nivell individual o en representació d'una entitat/associació a nivell col·lectiu.

Com han de ser les propostes?

Les propostes poden ser inversions de qualsevol àmbit de competència municipal i/o projectes que beneficien a la ciutadania i fomenten la participació de la mateixa amb cost econòmic, sense cost econòmic o cost econòmic quasi inexistent.

Com a inversió entenem un bé inventariable que és permanent en el temps. Des de la renovació o creació d'equipament, la millora d'un espai públic, adquisició de mobiliari, entre altres exemples de bens inventariables.

En el cas dels projectes parlem d’accions que beneficien a la ciutadania així com afavorir la inclusió dels col·lectius desfavorits i en risc d’exclusió, que fomenten la formació o altres accions beneficioses per a la ciutadania en general.

Requisits a complir: 

1. Propostes amb visió de ciutat i que generen un impacte al conjunt del territori municipal.
2. Que donen resposta a necessitats concretes i no respondre a interessos personals.
3. Fer referència a àmbits i temes de competència exclusivament municipal.
4. No contravindre en plans municipals aprovats o en marxa.
5. Ser realitzables tècnicament i el màxim de viables econòmicament (segons els límits establerts pel programa), i respectar el marc jurídic i legal existent.
6. Tindre principi i final dins d’una mateixa anualitat.
7. Que no puguen incloure’s o presentar-se en convocatòries de subvencions i plans d’ajuts municipals, així com que no siguen tampoc despeses obligatòries (manteniment ordinari) de l’Ajuntament.
8. Respectuoses amb els criteris d’inclusió, igualtat de gènere, Drets Humans, equitat, llibertat religiosa i sostenibilitat, així com atendre als col·lectius amb necessitats especials (div. Funcional, majors, aturats, etc..)
9. Que s’ajuste en la seua totalitat al model de proposta facilitat.
10. Presentades per persones i/o entitats vinculades a la ciutat (no cal estar empadronat o empadronada)
11. Que compleixin la normativa vigent.

Com es poden presentar les propostes?

Es podran presentar les propostes al registre d'entrada de l'Ajuntament de Benicarló o al Centre d'informació Juvenil descarregant el document següent o a través de la pàgina web del procés participatiu emplenant correctament el formulari.

Com han de ser econòmicament les propostes de projectes?

- Projectes d’adquisicions de material i equipament, de serveis o subministrament que no superen els 12.000 € (IVA inclòs)
- Obres: només es podran presentar projectes que no superen els 50.000 € (IVA inclòs).
- Projectes sense cost econòmic o cost econòmic quasi inexistent, s'inclouran dins de la despesa general de cada àrea després de superar el diagnòstic tècnic

Quan es poden presentar les propostes de projectes?

A partir del dilluns 4  de febrer de 2019 fins al dijous 28 de febrer de 2019 al registre d'entrada de l'ajuntament de Benicarló (de matí), Centre d'informació Juvenil (vesprada) o a través de la pàgina web del procés participatiu.


EL BENICARLÓ QUE VOLEM

Votacions


Per poder votar via WEB necessiteu estar empadronats a Benicarló, ser major de 16 anys i rebre les credencials.


Com puc aconseguir-les?

Només cal que us inscriviu al següent enllaç i una vegada comprovades les vostres dades, rebreu un correu amb les credencials.

ATENCIÓ! Si no les heu rebut, mireu a la carpeta SPAM.

Les votacions WEB començaran dilluns 15 d'abril a les 00.00 h i finalitzaran divendres 26 d'abril a les 23.59 h.


Dies previs a les votacions, podreu consultar els projectes presentats finalment que ara es troben a les comissions tècniques dels pressupostos participatius on ciutadans i ciutadanes de manera desinteressada estan treballant en ells.

Consulteu la nostra pàgina de Facebook, Twitter o web per poder anar informant-vos dels canvis o novetat respecte a la votació.

Per a les votacions presencials NO CAL credencials, només heu de presentar el vostre document d'identitat o carnet de conduir i la papereta corresponent de votació emplenada.
L'horari de les votacions presencials és el següent:

MATÍ:  -  (1ª planta Ajuntament de Benicarló)

TARDE: - (planta baixa de l'Ajuntament)

Street Marketing: dimecres 17 d'abril Instituts de Secundaria i dimecres 24 d'abril de 9.00 h a 14.00 h al Mercat Municipal.


Els propers dies publicarem com s'ha de votar, tant de forma presencial com via web.


*Per a més informació podeu trucar per telèfon al departament de participació ciutadana de l'ajuntament de Benicarló, per correu electrònic o a les Xarxes Socials.


ATENCIÓ! Si encara no has rebut les teues credencials, no et preocupes. FIns el mateix dilluns 15 d'abril les pots rebre.

valora

Votació Ciutadana
del 15 al 26 d'abril

Valoracions de les propostes

EL BENICARLÓ QUE VOLEM

Projectes


vota

Comissions Tècniques Temàtiques
del 01 al 31 de maig

votacions de les propostes


Convertim en projectes les teues propostes!


Les propostes presentades per la ciutadania passaran per una revisió de valoració i diagnosis tècnica i econòmica.

Una vegada la Comissió Tècnica realitzen la valoració prèvia, es sotmetran a votació per a que la ciutadania decideixi quines propostes passaran a les comissions tècniques de treball.

I, què farem?

- Estes comissions estaran composades per els integrants designats dels Consells Sectorials Municipals, els principals agents econòmics, socials i ambientals de Benicarló i la ciutadania no organitzada que desitgen inscriure's.

- Estaran dividides en: Territori i Medi Ambient, Economia i Ocupació i Cohesió Social 

- Per a participar en elles caldrà inscriure's en l'apartat "Taules" indicant a quina comissió es vol participar.

- Les Comissions Tècniques de Treball seleccionaran 12 projectes que consideren prioritaris per al municipi de Benicarló  del total votat i presentat per la ciutadania.

- El Consell de Ciutat realitzarà el tall econòmic i la priorització, tenint en compte els resultats obtinguts.